BioTechnoInnowacje

Kliknij tutaj by przejść na stronę wydarzenia

Zapraszamy na część naszego wydarzenia odbywającą się stacjonarnie! Na oba wydarzenia obowiązuje rejestracja online. Zapisy prowadzone są do 08.10.2021 do godz. 20:00.

Kliknij tutaj by przejść do części wydarzenia prowadzonej online

15:50 – 16:50 Warsztaty w kontakcie bezpośrednim dla uczniów w wieku 7-15 lat „Zobacz niewidzialne – samodzielna izolacja DNA”- osoba prowadząca dr inż. Anna Otlewska, dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień

Kliknij tutaj by przejść do rejestracji na wydarzenie

Izolacja i oczyszczanie DNA jest często pierwszym etapem technik wykorzystywanych w biologii molekularnej, np. real-time PCR. Ale jak to zrobić? Czy DNA można zobaczyć? Podczas warsztatów dowiecie się, czy DNA występuje w kiwi i czy można je zobaczyć „gołym okiem”.

Limit uczestników – max. 8 osób (decyduje kolejność zapisów).

Miejsce wydarzenia: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, ul. Wólczańska 171/173, zbiórka o godz. 15:50 przy Portierni Wydziału od ul. Wólczańskiej, powrót uczestników w to samo miejsce ok. godz. 16:50.

UWAGA! REJESTRACJA na warsztaty online prowadzona jest do 8.10.2021, g. 20:00 na stronie: https://forms.gle/AaJqg5qYpivWvLe59

Warunkiem koniecznym uczestnictwa w warsztatach jest przekazanie prowadzącym podpisanego Oświadczenia

17:00 – 18:00 Warsztaty w kontakcie bezpośrednim dla uczniów  w wieku 7-18 lat  *„Nowoczesne napoje – zrób je sam” – dr inż. Hubert Antolak, dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień

Kliknij tutaj by przejść do rejestracji na wydarzenie

Czy wiesz czym jest kombucha lub kefir wodny? Czy wiesz, że sam możesz zrobić jogurt lub kefir? A może masz alergię na laktozę i chcesz się dowiedzieć jak samodzielnie przygotować roślinny substytut mleka? Te warsztaty są dla Ciebie – pokażemy jak przygotować nowoczesne napoje i opowiemy o ich prozdrowotnych właściwościach.

Limit uczestników – max. 8 osób (decyduje kolejność zapisów).

Miejsce wydarzenia: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, ul. Wólczańska 171/173, zbiórka o godz. 17:00 przy Portierni Wydziału od ul. Wólczańskiej, powrót uczestników w to samo miejsce ok. godz. 18.

UWAGA! REJESTRACJA na warsztaty online prowadzona jest do 8.10.2021, g. 20:00 na stronie: https://forms.gle/AaJqg5qYpivWvLe59

Warunkiem koniecznym uczestnictwa w warsztatach jest przekazanie prowadzącym podpisanego Oświadczenia

ORGANIZATOR:

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej

Logo organizatora
  • REJESTRACJA:
    Wymagana
  • LINK: Noc Innowacji na BiNoŻ PŁ
  • WSTĘP:
    Bezpłatny
  • LOKALIZACJA:
    Łódź
  • DATA:
    9.10.2021
  • GODZINA:
    16:00 - 18:00
  • PRZESTRZEŃ:
    Offline
  • WIEK:
    Dzieci
    Młodzież
  • MIEJSCE:
    Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
  • JĘZYK:
    Polski